Saturday, 14 December 2013

Migraine??


Apa itu migraine & siapa yg di serang migraine?
15-17% dari 1juta nisbah penduduk dunia menghidap migraine.biasa sakit kepala ini adalah di sebabkan oleh silau cahaya,terlalu byk berfikir atau masalah blind spot.
Tanda migraine yg teruk di ikuti oleh rasa spt nk pitam,muntah & menjadi sensitif terhadap bunyi & cahaya
Masalah migraine boleh berlanjutan sehingga 4-72jam!!
Dr pengalaman iolss yg hidap migraine selama 6thn rasa mmg siksa ya amat.setiap hari bermula pukul 9 pg akan sakit hingga ke mlm.pain killer,cafergot dh jadi mainan waktu tu.
Skang ni iolss akn kene skali skala tp mmg xde la nk makan painkiller tu lg!!
Iolss amalkan makan B COMPLEX


Apa peranan b compleks bg penghidap migraine??

Kajian menunjukkan pengambilan harian 2mg asid folic,25mg vitamin B6,400micrograms B12 selama 6bln mberi kesan pengurangan 39% homocysteine terhadap pesakit migraine sekaligus mbantu mereka utk pulih dgn cara yg selamat & murah
B complex juga adalah anti stress & meredakan saraf.xmahal pon uolss

Bekalan utk 4bulan hanya RM53 jee

Sms/Whatsapp 0127328203




Wednesday, 20 November 2013

Testimoni Ibu Bersalin & Jaundice

Entri saya kali ini special cket sbb testimoni yg nk di kongsi adalah berkenaan ibu yg bersalin & pro longed jaundice.bila sebut jaundice pasti semua ibu2 takut nk makan mcm2 kan.
Bagi customer saya ini,bila di nyatakan permasalahnya sy sarankan beliau utk mandikan baby dgn air rebusan manjakani.di katakan org dulu2 gunakan air manjakani ni utk turunkan paras bilirubin.selain itu si ibu di galakkan makan manjakani juga.
Untuk rekod ketika beliau cuba makan manjakani ni ank nya hidap pro longed jaundice untuk hari ke-27.ketika itu bacaan adalah 188 umol/l.

Setelah 5hari bersama KAPSUL MANJAKANI keadaan fizikal baby mula berubah,dari bewarna kuning mula npk pinkish bacaan di catatkan menurun kpd 155 umol/l 




Kita hanya merancang Allah yg tentukan 



Sifat manjakani anti kanser,mengawal lebihan asid urik,merawat gastrik & pelbagai khasiatnya.

Semoga bermanfaat utk semua

Sms/Wasap 0127328203

* entri ini tidak bertujuan utk diagnosis penyakit atau menyembuhkan.hanya alternatif bagi perubatan moden & bergantung kpd kelebihan fitokimia tumbuhan herba ini






Monday, 11 November 2013

Nursing Bra


RM35
SGM5128 Checker Nursing Bra - Blue (75, 80, 85, 90B)

Fabric : Cotton (Underwired / Non Padded)
Colour : Blue
Size : 75(34), 80(36), 85(38), 90(40) 
Cup Size: B




RM33
SGM5117 Sweet Small Flowers Underwire Nursing Bra - Pink ( 75,80,85C )

Fabric : Cotton (Underwired, No padded)
Colour : Pink
Size : 75(34), 80(36), 85(38)
Cup Size: C
 


RM33
SGM5117 Sweet Small Flowers Underwire Nursing Bra - Grey ( 75,80,85C )

Fabric : Cotton (Underwired, No padded)
Colour : Grey
Size : 75(34), 80(36), 85(38)
Cup Size: C



RM38
Simple Soft Underwire Nursing Bra - Pink ( 75, 80, 85)

Fabric : Cotton (Underwired, Thin padded)
Colour : Blue
Size : 75(34), 80(36), 85(38)
Cup Size: C


RM33
SGM5017 Love Underwire Dual Opening Nursing Bra (75,80,85B) - BEIGE

Size : 75(34), 80(36), 85(38) Cup size: B




RM33
SGM5017 Love Underwire Dual Opening Nursing Bra (75,80,85B) - PINK

Size : 75(34), 80(36), 85(38) Cup size: B


RM30
SGM5120 Flowers Front Button Non Wire Nursing Bra - Purple 

Fabric : Cotton (Non wired, not padded)
Colour : Purple
Size : 75(34), 80(36), 85(38), 90(40) 
Cup Size: B








Monday, 4 November 2013

Restock Maternity Wear


TODAY IS WHITE DAY 
RM49
SGM81859 Feminine Plain Long Sleeves Maternity Blouse - White

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free 72 38 92-106 132-148 54




TODAY IS WHITE DAY 
RM65
SGM8793 Maternity Crochet Design Long Sleeve Blouse - White (M, L)

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M 80 36 90 142 58
L 84 37 94 152 60

Sunday, 3 November 2013

Blouse



RM45
HFH 10250 Puffy Printed Top  

Measurement: Length: 66cm Bust: 84-104cm Shoulder: 35cm Sleeve: 60cm 
Material : Brushed Cotton




RM45
HFH 10250 Puffy Printed Top  

Measurement: Length: 66cm Bust: 84-104cm Shoulder: 35cm Sleeve: 60cm 
Material : Brushed Cotton




RM48
HFH 10224 Tribal Print Denim Shirt With Belt   

Size M: Length: 76cm Bust: 90cm Shoulder: 36cm Sleeve: 58cm Waist: 86cm Hem: 96cm

Size L:  Length: 78cm Bust: 94cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm Waist: 90cm Hem: 100cm 

Friday, 1 November 2013

Maternity Trausers


RM55
SGM8255 Trendy Maternity Harem Trousers (with adjustable waistband) - Black (M, L, XL, XXL)

M: Length=97cm, Hips=96cm, Thigh=52cm, Length from crotch to leg opening=68cm

L: Length=101cm, Hips=98cm, Thigh=54cm, Length from crotch to leg opening=70cm

XL: Length=104cm, Hips=104cm, Thigh=57cm, Length from crotch to leg opening=73cm

XXL: Length=106cm, Hips=110cm, Thigh=59cm, Length from crotch to leg opening=74cm 

 

Thursday, 31 October 2013

Nursing Wear


RM69
SGM82210 Maternity + Nursing Hemline Flowers Knitted Dress - Beige + Black

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M 86 38 92-120 94-116 52
L 84 41 102-138 104-130 53



RM69
SGM82217 Geometry Design Shirred Sleeve Maternity + Nursing Dress With Attached Cardigan - Beige + Maroon

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M 80 37 84-110 90-122 56
L 83 37 88-120 100-132 60



RM73
SGM82260 Flowers Maternity + Nursing Dress With Plain Inner (2pcs Set) - Green + Khaki

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M Dress
86 40 100 116 36
M Inner 84 39 94 116 59
L Dress
86 43 108 126 39
L Inner 84 40 100 126 59




Maternity Wear


RM48
SGM82240 Feminine Polkadot Long Sleeves Maternity Blouse - Pink

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M 68 - 94-114 102-124 -
L 71 - 102-116 108-126 -




RM58
SGM82236 Roses Adjustable Low Bust Maternity Short Dress - Dark Blue

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free 78 38 88 120 46




RM55
SGM82234 Checker Shoulder Lace Maternity Top - RED

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M 72 39 100 112 59
L 74 40 106 116 59



Tuesday, 22 October 2013

Vitamin C Shaklee Kembali!!


Hai semua!!! Seminggu lbh dh iolss x update blog kan? Samela mcm citamin c ni.dkt setahun xde stok noks!! Hehe

Kenapa ramai sgt peminat vitamin c ni ek? Ape kebagusan nya mkn vitamin c ni?

Di Shaklee, vitamin c dikenali sebagai Sustained Release Vita-C. Apa itu sustained release? Ia bermaksud proses di mana diformulasikan khas agar ia dapat dilepaskan secara perlahan-lahan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Atau dalam erti kata lain ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu. Dan ia juga bersifat larut air maka, sesiapa yang consume vita c dinasihatkan minum air secukupnya sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari. 

Khasiat:

Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

~ Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Perbezaan Vita C Shaklee dengan Vita C lain


~ Merupakan Vita C pertama yang natural dan bertindak secara Sustained Release yang berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh badan selama 24jam.

~ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan Vita C secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

~ Satu tablet mengandungi 500mg Vita C iaitu bersamaan dengan 7 1/2 biji buah oren.

~ Membekalkan Bioflavinoid dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg yang bekerja untuk meningkatkan keberkesanan Vita C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement Vita C ( mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi Vita c, mengelakkan daripada ianya cepat teroksida dan merosakkan sel )

~ Terdapat juga dalam bentuk yang boleh dikunyah Chewable Vita C.


 Siapa yang perlukan vitamin c?

  • Perokok
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vita C dalam badan.
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vita C dan mengakibatkan pengurangan Vita C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vita C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vita C menyokong sistem Imun dalam badan  dan mengurangkan selsema yang berpanjangan.  

Anda wajib dapatkan segera tau!! Kalau nk dlm bentuk trial pon ade tp kne wasap iolss lah! 

Harga Pasaran: RM92.50
Size: 180 tabs (6bln)

Nak cantik hanya dgn RM15.50 shj tau!!!


SMS/WHATSAPP 0127328203
Fb page: www.facebook.com/stayhelathy2u

Vitamin C Shaklee Kembali!!


Hai semua!!! Seminggu lbh dh iolss x update blog kan? Samela mcm citamin c ni.dkt setahun xde stok noks!! Hehe

Kenapa ramai sgt peminat vitamin c ni ek? Ape kebagusan nya mkn vitamin c ni?

Di Shaklee, vitamin c dikenali sebagai Sustained Release Vita-C. Apa itu sustained release? Ia bermaksud proses di mana diformulasikan khas agar ia dapat dilepaskan secara perlahan-lahan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Atau dalam erti kata lain ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu. Dan ia juga bersifat larut air maka, sesiapa yang consume vita c dinasihatkan minum air secukupnya sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari. 

Khasiat:

Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

~ Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Perbezaan Vita C Shaklee dengan Vita C lain


~ Merupakan Vita C pertama yang natural dan bertindak secara Sustained Release yang berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh badan selama 24jam.

~ Rumusan unik yang membenarkan pelepasan Vita C secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

~ Satu tablet mengandungi 500mg Vita C iaitu bersamaan dengan 7 1/2 biji buah oren.

~ Membekalkan Bioflavinoid dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg yang bekerja untuk meningkatkan keberkesanan Vita C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement Vita C ( mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi Vita c, mengelakkan daripada ianya cepat teroksida dan merosakkan sel )

~ Terdapat juga dalam bentuk yang boleh dikunyah Chewable Vita C.


 Siapa yang perlukan vitamin c?

  • Perokok
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vita C dalam badan.
  • Orang yang makan pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vita C dan mengakibatkan pengurangan Vita C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vita C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vita C menyokong sistem Imun dalam badan  dan mengurangkan selsema yang berpanjangan.  

Anda wajib dapatkan segera tau!! Kalau nk dlm bentuk trial pon ade tp kne wasap iolss lah! 

Harga Pasaran: RM92.50
Size: 180 tabs (6bln)

Nak cantik hanya dgn RM15.50 shj tau!!!


SMS/WHATSAPP 0127328203
Fb page: www.facebook.com/stayhelathy2u

Saturday, 19 October 2013

Designer Inspired Handbag

RM68
HB3346 DESIGNER BAG - COFFEE

MATERIAL : QUALITY CANVUS

LENGHT       : 42CM
WIDTH        : 15CM
BOTTOM WIDTH : 17CM
HEIGHT       : 27CM

HANDLE HEIGHT  : 20CM
STRAP LENGHT   : NIL
OPENING CLOSER : BUTTON
CONTENT A4     : YES
GRED           : AA



RM65
HB3190 DESIGNER BAG - BEIGE

MATERIAL : QUALITY CANVUS
LENGHT  : 31CM
WIDTH   : 16CM
HEIGHT  : 25CM
BOTTOM WIDTH : 16CM 



RM65
HB3190 DESIGNER BAG - BROWN

MATERIAL : QUALITY CANVUS
LENGHT  : 31CM
WIDTH   : 16CM
HEIGHT  : 25CM
BOTTOM WIDTH : 16CM 





Testimoni Manjakani



Testimoni ini di tulis oleh pengguna kapsul manjakani ketika berpantang




Testimoni oleh pengguna kapsul manjakani yg alami masalah sakit pinggang,badan & susah buang air besar




Friday, 18 October 2013

Nursing Wear



RM69
SGM82211 Maternity + Nursing Hemline Flowers Knitted Dress - Light Brown

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M  86  38  92-120  94-116  52
L  84  41  102-138  104-130  53





RM48
SGM82018 Colourful Love Print Maternity + Nursing T-Shirt - Light Pink + White

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free 67 -  94 96 -



RM48
SGM8610 Colourful Leaves Nursing + Maternity Long Sleeve Tee - White

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free 70 39   93-103  94-100   56


RM72
SGM81607 Maternity + Nursing Checker Crochet Star Collar Dress - Magenta

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M  86  40  102  110  59
L  87  43  110  114  58



Maternity Wear


RESTOCK ❤️❤️
RM60
SGM82064 Tiny Dots Maternity Tunic - Dark Blue

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M  79  37  90  110  57
L  80  39  92  114  57






RM69
Checker Maternity Low Bust Adjustable Drawstring Blouse - Blue

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
M  77 35 96  140 40
L  78 36 98  144  41




RM53
SGM82188 Maternity Sleeveless Plain Dress + Stripe Long Sleeve Top (2pcs Set) - Light Grey

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free Top  72 37 96-114 100-126 57
Free Dress   99   - 94-108 94-120 -




RM50
SGM81854 Stylish Plain Collar Long Sleeves Maternity Blouse - Grey

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free 76 46 102-106 112-116 59

RM48
SGM8353 Maternity Checker Long Sleeves Shirt - Blue

Size Top Length Shoulder Width Bust Belly
Free 82   39    114   124



RM65
SGM81560 Feminine Crochet Collar Long Sleeves Maternity + Nursing Flare Dress - Pink

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free 78 35 94 120 54



RM53
SGM81520 Stylish Long Sleeves Maternity Blouse - Dark Grey

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free 78 No Shoulder Joint 98-126 100-140 -



RM38
SGM81989 Modern Simple Short Sleeve Maternity Blouse - Dark Blue

Size Length Shoulder Width Bust Belly Sleeve Length
Free  88 36 84 100 18

Monday, 25 March 2013

Kapsul Manjakani


                                                                  RM25 50biji


                                                                    ♥ Perapat
                                                          ♥ Pencegah kencing manis

♥ Pencegah kanser rahim & payudara
♥ Mengembalikan keanjalan & awet muda
♥ Memperbaiki otot & tisu vagina
♥ Merawat keputihan,bau & ulser



MANJAKANI ANUGERAH ALLAH UTK WANITA







                                 
                                                                RM25 50gram